Städartiklar och vad du ska tänka på

Med städartiklar menas inte bara moppar, hinkar, kvastar och trasor utan även alla de medel du använder till att städa. Ajax allrengöring, Svinto, ja, det finns väldigt många att välja på. Sen är det viktigt att välja städartiklar efter vad det är du ska göra med dom. Ska du göra rent en golvbrunn i badrummet så kanske du inte ska använda en trasa och allrent från Ica.

Kvalitén på städartiklar, precis som så mycket annat, är ganska beroende på vad du betalar för dom. De dyrare märkena ger oftast även bättre kvalité och framför allt effektivitet. Detta stämmer dock inte för alla städartiklar på marknaden så det är bäst att testa sig fram själv. Samma sak med vilka verktyg som fungerar bäst för just dig, kanske tycker du att en svamp av något slag funkar bättre när du som i tidigare exempel städar en golvbrunn än en diskborste som de flesta andra använder. Allt beror på vad du är bekväm med att använda för städartiklar.

En mopp som fungerar för vissa fungerar inte alls för andra. Som sagt är det väldigt individuellt med städartiklar, så det bästa är egentligen att gå till ett ställe där man får klämma och känna på allting innan man köper något, så man vet att det kommer funka för just dig. Det viktiga att komma ihåg när man tar hem alla städartiklar man kan tänkas köpa, vare sig det är en mopp eller en flaska rengöringsmedel, är att man ska ha något speciellt skåp för dom.

Gärna oåtkomligt för barn så att de inte råkar dricka något de inte borde göra eller får ett skaft på sig och gör sig illa. Detta är inte alltid möjligt att åstadkomma, allra helst inte om man har mycket städartiklar hemma. Det är också ganska lätt att de hamnar på olika platser då, man lägger sakerna där de får plats helt enkelt.

Städartiklar ska man däremot vara mer försiktig med än så, många av dessa medel är brandfarliga och om man lämnar dom nära spisen eller ett ljus så kan det gå väldigt illa om man har otur. Moppar och kvastar ska vara bort plockade så man inte kan falla över dom på natten eller när det är strömavbrott så man inte gör sig illa. Som sagt är det att rekommendera att gå till någon som vet vad dom pratar om och som har demoprodukter som du kan känna på innan du bestämmer dig.