Städning vid badrumsrenovering

Visst är det härligt att efter all planering och alla olika idéer faktiskt äntligen ha tagit tag i badrumsrenoveringen som du längtat så mycket efter. Det är mycket man ska tänka på när det gäller badrumsrenovering, allt från planlösning till färger, design, material och sist men inte minst bra och pålitliga fackmän som kan utföra arbetet på bästa sätt.
När alla dessa bitar är på plats och badrumsrenoveringen är klar så är det ju faktiskt en del till som behöver tas om hand. Just det, städningen!

Städning efter badrumsrenovering

Det blir ofta en hel del byggdamm och skräp efter en badrumsrenovering och du behöver göra en noggrann och ordentlig städning efteråt. Räkna med att städningen är tidskrävande men med några tips och tricks så kommer städningen bli lite roligare. Underlätta för dig själv genom att tänka några steg i förväg, såsom att till exempel sätta upp skyddsplast innan renoveringen.

Material

Det är även bra att tänka ut vad du behöver för städmaterial, såsom skurhink, mopp, dammsugare och anpassade rengöringsmedel beroende på vad du ska städa. Det kan även vara aktuellt med en grovdammsugare då skräpet efter en renovering kan vara lite grövre än vad som blir vid en vanlig städning.

Arbeta metodiskt

När du har planerat allt du behöver så är det dags att ta tag i städningen. Till en början kan det kännas som det är kaos, att du inte vet var du ska börja och att det inte märks någon skillnad var du än är. Det bästa tipset är att då arbeta metodiskt och få en ordning i ditt kaos.
Vill du ha en omfattande planering så skriv en lista och utgå ifrån denna. Det är självklart en bra början att tömma rummet på verktyg, större skärp och liknande innan du går igång med finstädandet.

Sortera

En badrumsrenovering är en omfattande renovering där det kommer vara mycket skräp efteråt. När du tömmer, så sortera skräpet rätt direkt istället för att bara lägga det i en hög. Sorterar du direkt så slipper du dubbelt arbete.

Låt städningen ta den tid det tar

Ge städningen tid och var inställd på att det kommer ta ett tag innan allt är klart. Såklart vill du bli klar så snabbt som möjligt för att kunna använda det nyrenoverade badrummet men fuska inte med städningen, det kommer inte löna sig i längden. Förr eller senare så kommer byggdammet som är kvarglömt i hörnen komma fram. Gör städningen ordentligt direkt så slipper du ångra dig sen.